Dacia Duster
Egenskaper

Fyrhjulsdrivna bilar har länge varit förbehållet ett fåtal – men alla kan nu njuta av Dacia Duster! I kombination med ett oslagbart pris visar Dacia Duster upp låga brukskostnader, tack vare ett optimerat underhållsprogram och bränslesnåla motorer vars driftsäkerhet har testats noga.

Dacia Duster egenskaper - baklykta

4×4-egenskaper

Dacia Duster viker inte för något. Med förhöjd markfrigång (210 mm) och stora in- (30 grader) och utgångsvinklar (33/34 grader) har den alla 4×4-egenskaper som en riktig terrängbil ska ha. Tack vare sin konstruktion klarar den enkelt av alla vägförhållanden.

Nya Duster - Media Nav

Media Nav

Med Dacia Duster kan man lägga till Dacias MEDIA NAV som tillval (eller som standard beroende på version). Spela din favoritmusik via mobilen, ta dig fram med enkelhet med hjälp av navigationssystemet, eller ta hjälp av 4×4-monitorn för att avläsa terrängens lutningar (endast vid fyrhjulsdrift).

Se Bluetooth Kompabilitet

Dacia Duster fällbara säten

Bagageutrymmet

Med nedfällt baksäte får du tillgång till en volym på upp till 1 478 dm3. Så att du kan få plats med alla dina favoritprylar och lite till.

Dacia Duster bagageutrymme

Rymlig och bekväm

Insidan av Dacia Duster är rymlig och bekväm. Den praktiska kupén rymmer fem passagerare och ett bagageutrymme på upp till 445 dm3. Eftersom alla i familjen har olika önskemål har vi koncentrerat utrustningen i Dacia Duster till det viktigaste, utan onödigt överflöd.

Nya Duster - Nedfällt baksäte

Nedfällt baksäte

Baksätet går att fälla 1/3–2/3* och förutom ett generöst bagageutrymme finns det dessutom massor av små smarta förvaringsutrymmen i dörrarna, på stolsryggarna till framsätena, vid passagerarstolen* och instrumentpanelen.

Komfort
Allt för din komfort

Handsfree-kort*

Handsfree-systemet gör att du kan öppna och starta din Duster utan att behöva ta fram dina nycklar. Dessutom får du hjälp av funktionen ”Welcome light” för att enkelt hitta den plats där bilen står parkerad genom att strålkastarna tänds på distans.

Elektrisk servostyrning**

Duster anpassar sig till alla situationer. Manövrerbarheten hjälper dig att ta dig fram i stadstrafik. Fordonets precision är optimal i svår terräng. Dess beteende på vägen gör att den är ett sant nöje att köra.

Off-road
Alla vägar öppnar sig för dig

Hög markfrigång**

Tack vare generösa in- och utgångsvinklar och att dessa är utformade för att klara av alla typer av terräng kan du med Duster ta dig över trottoarer och stora stenar utan problem. Markfrigången är hela 210 mm. I toppnivå bland konkurrenterna.

Starthjälp i backe**

Du startar enkelt utan risk för att backa eller för att få motorstopp även vid brant lutning.

Kontrollsystem vid branta utförsbackar (HDC)*

Kontrollsystemet hjälper till att undvika sladd genom att hålla låg och konstant hastighet då du åker ner för en brant backe.

Teknik
Allt för att förenkla din körning

Multiview-kamera*

Multiview-kameran med sina 4 individuella kameror, är ansluten till Media Nav-systemet, vilket gör det möjligt för dig att se på skärmen vad som händer runtomkring dig.

Döda vinkel-varnare*

Duster ger tryggare filbyten. Om ett fordon upptäcks i döda vinkeln lyser en varningslampa i motsvarande yttre backspegel.